2019

23 maart: Dorpenomloop Drenthe

Yves stond zaterdag aan de start van de Dorpenomloop Drenthe. Hij kende veel pech tijdens de wedstrijd. Hij kwam ten val, maar kon daarna terugkeren. Hij ontweek daarna nog een tweede val maar in het tumult bij die valpartij heeft waarschijnlijk een andere renners zijn derailleur aangetikt. Daardoor kon hij op één van de kasseistroken niet meer schakelen en kon daardoor niet aansluiten bij een groepje dat zich afscheurde. Yves eindigde toch nog als 42e ondanks alle pech.
Ook deze wedstrijd werd voor BEAT Cycling Club een succes met o.a. de 2e plaats voor Piotr Havik en de 8e plaats voor Martijn Budding.


17 maart: Ronde van Drenthe

Vorig weekend stond een zware editie van de Ronde van Drenthe op de planning. Door de zware regenval werden verschillende keienstroken herschapen in modderpoelen. Yves zorgde er mee voor dat Piotr Havik na een lekke band opnieuw kon terugkeren. In de finale kwam Yves terecht in de tweede waaier en finishte als 71e.


8 - 10 maart: Tour of Rhodes

Yves behaalde vanmiddag een knappe 3e plaats in de eerste rit van de Tour of Rhodes. Lees het wedstrijdverslag op de site van BEAT Cycling Club.


Yves eindigde vandaag in het peloton dat op ruim 15 minuten binnenkwam van zijn winnende ploegmaat Martijn Budding als 64e. Martijn wordt meteen ook de nieuwe leider. Morgen is er nog de slotrit en ook Adam Lewis staat nog goed in het klassement binnen de minuut van Budding.


De slotrit van de Tour of Rhodes gisteren eindigde in een massaspurt. Onderweg deden de renners van BEAT al het mogelijke om de leiderstrui van Martijn Budding veilig te stellen, met succes. Luuc Bugter behaalde de 5e plaats in de daguitslag, Yves werd zelf 29e. Budding wint het eindklassement met 2 seconden voorsprong, Yves beëindigt de ronde als 35e.


3 maart: GP Rhodes

De eerste wegwedstrijd van het nieuwe seizoen vorige zondag was meteen een voltreffer voor BEAT Cycling Club. Een groep van 4 renners kreeg maximum 4 minuten voorsprong maar werd in de finale gegrepen, mede door het werk van de BEAT-renners. Ook in de finale namen de renners het initiatief. In de spurt raakten Martijn Budding en Luuc Bugter ingesloten, maar Bugter sleepte toch nog een 3e plaats uit de brand. Met ook Budding als 7e en Guillaume Seye als 14e werd er collectief een mooie uitslag neergezet. Yves eindigde als 30e.

2018

25 oktober: Transfer naar Beat Cycling Club

Na 2 seizoenen bij Home Solution-Soenens Cycling Team zal Yves volgend jaar zijn carrière verder zetten bij het Nederlandse BEAT Cycling Club.


BEAT Cycling Club is een vrij recente ploeg die pas sinds dit seizoen een continentale wegploeg had. Het is voor deze continentale ploeg dus dat Yves volgend jaar zal uitkomen. Dat heeft ook voor de supporters enkele gevolgen. Het wegprogramma zal van hoger niveau zijn met verschillende wedstrijden die live op tv worden uitgezonden. Bijgevolg mag Yves ook niet meer van start gaan in de regionale 1.12B-wedstrijden (zoals de 2 wedstrijden in Retie en de wedstrijden op het einde van dit seioze zoals Meerle, Rumst en Heist-Goor) en ook IC2-wedstrijden (zoals Zandhoven waar Yves de 3e plaats behaalde) behoren niet meer tot het programma volgend jaar. Ook het BK zal niet meer half augustus plaatsvinden, maar zal hij afwerken tussen de profs op zondag 30 juni in Gent.


Yves had op de teamwebsite het volgende te vertellen over zijn transfer: “Het eerste contact voelde eigenlijk meteen al goed en ik ben heel blij dat ik me bij deze ploeg kan voegen. BEAT heeft een goede structuur, met zowel niet-competitieve clubgenoten als profrenners. Ik heb een prima indruk van de begeleiding en het programma, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat dit een mooi jaar gaat worden.”


Samenstelling BEAT Cycling Club 2019:
Daniël Abraham
Martijn Budding
Luuc Bugter
Yves Coolen
Nahom Desale
Piotr Havik
Daan Hoeyberghs
Adam Lewis
Alex Mengoulas
Guillaume Seye
Het team staat onder de leiding van coach Egon van Kessel


16 oktober: Heist-Goor

Dinsdag stond Yves last minute toch aan de start van de Sluitingsprijs in Heist-Goor. Hij reed een aanvallende wedstrijd waarin hij enkele keren mee ging in een ontsnapping. Maar deze groepen werden telkens opnieuw gegrepen. In de finale reden 3 renners weg. Yves eindigde achterin het peloton op de 34e plaats.

Nu is het tijd om even uit te rusten en daarna op te bouwen naar het nieuwe wielerseizoen dat begin maart van start gaat.


13 oktober: Lommel Kolonie

Yves ging zaterdagmiddag van start in Lommel Kolonie. Hij reed er een aanvallende wedstrijd en maakte deel uit van de beslissende kopgroep. In de laatste ronde ontsnapte de Nederlander Cohnen uit deze groep. Ook Yves bleef met een aanval uit de greep van de groep en eindigde zo op een mooie 2e plaats.


10 oktober: Zele

Woensdag reed Yves naar de 39e plaats in de profwedstrijd in Zele. Hij eindigde in het peloton. Ploegmaat Glenn Debruyne reed naar de 3e plaats.


7 oktober: Rumst

Zondag eindigde de wedstrijd in Rumst op een spurt met een groep van een 15-tal renners. Yves eindigde als 4e.


29 september: Tienen

Yves moest zaterdag opgeven in Tienen door een lek achterwiel. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een massaspurt.


26 september: Berlare

Woensdag stond Yves aan de start van de Memorial Fred De Bruyne in Berlare. 11 renners konden het peloton voorblijven in een razendsnelle wedstrijd met een gemiddelde van ruim 48 km/h. Yves werd 34e.


20 september: Stekene

Donderdag reed Yves in Stekene een profwedstrijd. Het werd een razendsnelle wedstrijd met een gemiddelde van 47 km/h over een afstand van ruim 170 km. De leiders werden op het einde terug gegrepen. Yves moeide zich niet in de massaspurt en eindigde als 43e.


16 september: Meerle Hoogstraten

Zondag eindige Yves als 16e in Meerle Hoogstraten. Yves probeerde naar de leiders toe te rijden die 30" voorsprong hadden, maar strandde op 100 meter en kreeg het laatste gaatje niet meer dicht. In de laatste ronde kwamen ze nog wel met een deel terug tot op het wiel van het grootste deel van deze groep.


12 september: Retie

Yves maakte gisteren in de Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré deel uit van de beslissende vlucht van 15 renners. Even leek het erop dat het peloton nog zou terugkomen toen de voorsprong opnieuw begon te slinken. Toch kon de groep voorop blijven. Ploegmaat Glenn Debruyne kon nipt voorop blijven en won zo zijn 6e wedstrijd van het seizoen. Yves eindigde als 4e.


9 september: Ster van Aartselaar

Zondag stond Yves met de provinciale selectie (en dus ook een aangepaste outfit) aan de start van de Ster van Aartselaar. Toen een grote groep van ongeveer 35 renners vertrok, zat Yves mee in deze groep. Zowat alle grote namen zaten vooraan zodat het peloton niet meer terugkwam tot bij deze groep. In de voorlaatste probeerde Stijn Goolaers (vorig jaar nog ploegmaat van Yves) het solo. Maar hij kon maximum 22 seconden voorsprong verzamelen. In de slotronde probeerden Ross Lamb en Lennert Teugels het samen. Zij konden de rest van de groep nipt voorblijven. Yves eindigde als 5e.


31 augustus - 2 september: 3 Jours de Cherbourg

Vorig weekend reed Yves de 3 Jours de Cherbourg. De eerste rit werd gewonnen door Mathijs Paasschens, die het uitstekende werk van de ploeg kon afwerken. Yves reed in dienst van de ploeg en eindigde als 70e op 55". In de tweede rit leek de ploeg alles onder controle te houden. In elke aanval zat een ploegmaat mee, behalve in de laatste aanval op 10 km van de streep. Yves eindigde als 15e op 40" en werd 29e in de tussenstand op 1'32". De leiderstrui was het team jammer genoeg kwijt. In de laatste rit eindigde Yves dan weer als 11e op 8", goed voor een 27e plaats in het eindklassement op 1'32".


26 augustus: Soumagne

Zondag kende Home Solution-Soenens Cycling Team een topdag met 3 renners in de top-10. Ploegmaat Mathijs Paasschens won de wedstrijd en Yves eindigde op een mooie 7e plaats in een lastige wedstrijd met 2200 hoogtemeters op 150 km. Ook het ploegenklassement werd gewonnen.


23 augustus: Erpe-Mere

Yves reed donderdag de GP Lucien Van Impe, een profwedstrijd in Erpe-Mere. Hij slaagde erin om met enkele anderen naar de kopgroep van 15 toe te rijden. Hij eindigde als 9e.


21 augustus: Bellignies

Dinsdag kon Yves zijn kansen niet verdedigen aangezien materiaalpech hem tot een opgave dwongen. Ploegmaat Mathijs Paasschens wist wel een podiumplaats te behalen.


19 augustus: Bavay

Zondag eindigde hij als 13e in een zware wedstrijd die werd gewonnen door Aaron Van Poucke. Ploegmaat Jaron Wydooghe werd daar 5e.


12 augustus: BK Stabroek

Het BK bracht afgelopen zondag niet wat Yves ervan had verwacht. Hij probeerde wel een aantal keer mee te springen met een tegenaanval, maar zonder succes. Hij eindigde als 60e.


5 augustus: Havenpijl

Vorige week zondag eindigde Yves als 31e in de Antwerpse Havenpijl. Het werd een pelotonspurt die gewonnen werd door ploegmaat Tibo Nevens.


1 augustus: Zillebeke

Gisteren reed Yves opnieuw een sterke wedstrijd in Zillebeke. Hij ging meerdere keren in de aanval en eindigde op een knappe 2e plaats.


16 - 20 juli: Ronde van Luik

Yves leek in de Ronde van Luik op weg naar een goed eindklassement. Jammer genoeg werden er enkele tactische fouten gemaakt in de laatste rit waardoor hij van de 24e naar de 42e plaats tuimelde. 


8 juli: Grand Prix Albert Fauville

Zondag eindigde Yves als 12e in de Grand Prix Albert Fauville in Wanfercée-Baulet, die dit jaar werd opgewaardeerd naar UCI1.2-niveau. Net zoals 2 jaar geleden toen Yves er ook al aan de start stond waren er enkele lange kasseistroken opgenomen in het parcours. Op 30 km van de streep zat Yves nog mee vooraan, maar daarna ging het licht uit bij hem. Hij had al van bij de start last van de maag en kon vanaf kilometer 70 niets meer eten of drinken waardoor hij de leiders moest laten gaan. Hij bleef wel doorrijden en behaalde zo toch nog een, gezien de omstandigheden, mooie 12e plaats.


30 juni: Omloop Het Nieuwsblad

Zoals hij dit weekend in de krant verkondigde, probeerde Yves de wedstrijd mee te kleuren tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Dat lukte goed want hij liet zich opmerken in de finale. Het hele team reed zich in de kijker met een 3e plaats voor Jordi Van Dingenen, een 5e plaats voor Glenn Debruyne en Yves die op de 7e plaats eindigde.


27 juni: IWT Oetingen

Woensdag strandde Yves op de 32e plaats tijdens de IWT Oetingen. Hij beschikte niet over zijn beste benen waardoor hij moest passen op het moment dat de beslissende vlucht vertrok, waarbij de ploeg met Brecht Stas wel één renner mee had. Yves eindigde zo in het peloton.


19 juni: Wervik

Dinsdag in Wervik reed de ploeg opnieuw sterke uitslagen bij mekaar met maar liefst 4 renners in de top-20. Yves kwam zelf als 16e over de streep.


17 juni: Romsée-Stavelot-Romsée

Vanmiddag reed de ploeg een sterke Romsée-Stavelot-Romsée. In een wedstrijd waar de helft van het aantal starters de aankomst niet wist te bereiken, behaalden alle 7 renners van het team de finish. Er werd ook zeer aanvallend gereden door de renners, maar dat aanvalswerk werd niet beloond. Yves kwam als 17e over de streep, net na ploegmaat Jelle Schuermans.


9 juni: Dwars door de Vlaamse Ardennen

Zaterdag stond Yves aan de start van Dwars door de Vlaamse Ardennen. Het team zette een mooie prestatie neer. Meer dan de helft van het aantal starters bereikte de finish niet, terwijl 6 van de 7 renners in het uitgedunde peloton over de streep kwamen. Yves voelde zich de hele dag goed en liet zich regelmatig opmerken, maar liet zich in de spurt wat wegdrummen en kwam zo als 20e over de streep.


3 juni: Memorial Van Coningsloo

Zondag stond hij aan de start van de Memorial Van Coningsloo, die hij vorig jaar nog wist te winnen in een spurt met een select groepje. Ook deze keer sprintte een select groepje voor de overwinning, met ploegmaat Mathijs Paasschens, die wegreden in de heuvelzone. Het peloton kwam 49 seconden tekort om deze groep van 11 terug te grijpen. Yves eindigde als 24e.


29 mei: Gullegem Koerse

Dinsdag stond Yves aan de start van Gullegem Koerse, misschien wel de meest prestigieuze profkermiskoers van het land. Hij eindigde er in het peloton op de 68e plaats.


27 mei: Circuit de Wallonie

Yves had geen topgevoel in de finale van het Circuit de Wallonie en nam daardoor ook niet deel aan de pelotonspurt. Hij kwam achteraan het peloton als 84e over de streep.


18-20 mei: Triptyque Ardennais

Het voorbije weekend reed Yves de zware driedaagse rittenwedstrijd Triptyque Ardennais.


De eerste rit vrijdag telde "amper" 6 beklimmingen maar toch moesten de renners ruim 2.000 hoogtemeters overwinnen. Uit een groepje van 12 renners konden 3 renners nog wegrijden op het einde. Yves won de spurt voor de 4e plaats op 22". In het klassement was hij daardoor uiteraard ook 4e met een achterstand van 32 seconden op leider Jimmy Janssens. Ook in het puntenklassement stond hij daardoor 4e, net als in het klassement van de beste Belgische renner.


In de tweede rit eindigde hij in de buik van het peloton als 54e, maar door verschillende breukjes kreeg hij wel een achterstand van 35" aangerekend, waardoor hij in het klassement naar plaats 12 zakte op 50". In het puntenklassement zakte hij ook naar de 8e plaats. In het Belgisch nevenklassement stond hij na 2 ritten 11e.


Zondag was er de koninginnenrit van deze editie. Onderweg 11 beklimmingen en opnieuw ruim 2.000 hoogtemeters. In het slot ontsnapte David Van der Poel nog. Hij kwam met 2 seconden voorsprong binnen op een groep van een 40-tal achtervolgers. Yves won de spurt van die groep en eindigde zo op een knappe 2e plaats. Door bonificatieseconden sprong hij in de eindstand nog naar de 10e plaats op 44 seconden van eindwinnaar Jimmy Janssens. In het puntenklassement kwam hij 5 punten te kort om Gianni Vermeersch te kloppen en eindigde zo als 2e. In het Belgisch klassement eindigt hij als 9e. Ook het team reed in groep een mooie 3-daagse met een 4e plaats in het ploegenklassement als beloning.


13 mei: GP Criquielion Deux-Acren
Zondag stond Yves aan de start van de GP Criquielion. Tijdens de laatste beklimming van de Denderoordberg reed Yves weg in een elitegroepje van 14 renners, maar deze werden op 1 km van de streep opnieuw gegrepen en dus werd het een pelotonspurt, waar Yves niet meer aan deelnam en zo als 63e.

12 mei: GP Juul Marinus Zandhoven

Yves maakte vanmiddag vanaf iets over halfweg koers deel uit van een kopgroep van 20 renners die gingen spurten voor de zege. Hij eindigde als 3e.


6 mei: Flèche Ardennaise

Yves kende vanmiddag een offday tijdens de Flèche Ardennaise. Hij kwam als 55e over de streep. Ongeveer 1/3e van het aantal starters bereikte de finish.


1 mei: Kortessem

Vandaag stond Yves aan de start in Kortessem. Het duurde tot enkele ronden voor het einde voordat een grote groep van 17 renners zich kon afscheiden van de rest. Naast Yves zat ook ploegmaat Jelle Schuermans in deze kopgroep. Deze groep viel in de slotronde nog uit mekaar. Yves kwam als 8e over de streep.


25 april: Herne

Yves besliste in laatste instantie om te starten in Herne. In het begin van de wedstrijd reed hij samen met latere winnaar Bjorn De Decker en Niels Vandyck weg. Maar wegens een kantelend zadel moest Yves van fiets wisselen, waardoor hij opnieuw werd ingelopen. Nadien probeerde hij nog samen met ploegmaat Mathijs Paasschens naar het leidend duo toe te rijden, maar die poging van 30 km mislukte en ze werden terug gegrepen op 12 km van de aankomst. Het werd dus een pelotonspurt voor de 3e plaats. Yves kwam als 8e over de streep.


20-22 april: Tour de la Mirabelle

Yves reed de voorbije dagen de Tour de la Mirabelle, een zware rittenwedstrijd in Frankrijk.


Vrijdag eindigde hij in de eerste rit als 12e op 25" nadat 10 renners uit de greep konden blijven van een groep van een 30-tal renners. Onderweg was Yves actief wat hem de groene trui opleverde voor de tussenspurten. In het combinatieklassement stond hij ook nog op de 2e plaats. In het ploegenklassement stond het team 7e.


Zaterdag stond de kortste, maar ook op papier zwaarste rit, op het programma. Onderweg waren er enkele stevige beklimmingen en ook daar liet Yves zich opmerken. Onderweg kwam hij met de betere renners boven op de cols. Hij eindigde 18e in de rit en ging zo de slotrit in met een 15e plaats in de tussenstand op 1'50", de 11e plaats in het bergklassement met 9 punten en nog steeds met de groene trui om zijn schouders, aangezien hij onderweg zijn voorsprong had uitgebouwd. In het combinatieklassement stond hij na de rit 6e. In het ploegenklassement werd de 2e plaats genoteerd.


Zondag was er dan de langste etappe. In die rit eindigde Yves als 16e. In het eindklassement eindigde hij daardoor als 14e op 2'32". In het bergklassement pakte hij geen punten waardoor hij één plaats verloor en zo als 12e eindigde. Jammer genoeg verloor hij de groene trui met slechts 1 punt achterstand op de winnaar en in het combinatieklassement werd de 8e plaats behaald. In de ploegenranking eindigde het team als 2e. Het volledige podium van het ploegenklassement kleurde Belgisch.


13 april: Zonderschot

Vanavond reed Yves de wedstrijd in Zonderschot. Het werd een razendsnelle wedstrijd die uitdraaide op een pelotonspurt waar hij zich niet tussen mengde. Hij kwam als 65e over de streep.


2 april: Retie

Ondanks vele aanvalspogingen bleef het lang een gesloten wedstrijd in Retie deze middag. Pas op enkele ronden van het einde konden 4 renners zich afscheiden van de rest.Zij kregen nog gezelschap van 3 andere renners. Nog enkele ronden later ontstond er een achtervolgende groep van een 10-tal renners, met Yves daarbij. Zij kwamen stelselmatig dichter maar in de laatste ronde kwamen ze niet meer dichter waardoor ze op een 10-tal seconden strandden. Enkele renners reden nog weg uit het groepje in het slot, Yves eindigde zo als 11e.


16 maart: Handzame Challenge

Vandaag stond Yves aan de start van de Handzame Challenge. Yves zat in de kopgroep die zou gaan strijden voor de overwinning, aangezien de voorsprong vrij geruststellend was. Maar jammer genoeg sloeg het noodlot opnieuw toe voor Yves. Op 2 km van de streep was er een oliespoor op het parcours waar verschillende renners tegen de vlakte gingen. Naast Yves lag ook zijn ploegmaat Glenn Debruyne tegen de grond die hem perfect probeerde af te zetten voor de spurt. Later op de avond werd een barst in het handwortelbeentje vast gesteld. Daardoor zal Yves niet aan de start kunnen staan van de Zuidkempense Pijl in Mol en is het momenteel nog afwachten hoe lang hij niet zal kunnen koersen.


10 maart: Ronde van Zuid Holland

Vanmiddag reed Yves de Ronde van Zuid Holland. Na 55 km probeerde hij samen met o.a. ploegmaat Mathijs Paasschens het op de kant te trekken. Een 25-tal renners kon zo wegrijden. Maar wanneer de voorsprong 30" bedroeg, begon de samenwerking mank te lopen. Alles kwam dus opnieuw bij mekaar. Op het einde rijden er nog 9 renners weg. Yves eindigde als 15e.


4 maart: Brussel-Zepperen

Yves voelde zich goed in Brussel-Zepperen, maar kreeg 2 keer af te rekenen met pech kort na mekaar. Net op het moment dat het peloton in stukken brak. Yves viel daardoor weg uit de eerste groep en moest lang wachten aangezien de volgwagen achter de laatste groep hing. Daardoor kon hij zijn kansen niet eerlijk verdedigen. Hij moest uiteindelijk daardoor de wedstrijd verlaten bij het binnenkomen in Zepperen na ongeveer 120 km. Zonder pech had hier veel meer ingezeten.


25 februari: Gent-Staden

Vanmiddag stond Yves aan de start van Gent-Staden. Door de strakke wind en de koude temperaturen was het een ijskoude editie. Yves eindigde in het peloton op de 33e plaats. Slechts 80 van de 169 gestarte renners haalden de finish. In het ploegenklassement behaalde Home Solution-Soenens Cycling Team de 8e plaats.


21 februari: Izegem-Emelgem

Vanmiddag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor Yves in Izegem-Emelgem. Ongeveer 25 renners reden weg, met Yves daarbij. Op het einde van de wedstrijd eden daaruit 6 renners weg, met ploegmaat Jaron Wydooghe. Op 3 km van de streep ging Yves in de tegenaanval, maar kon niet aansluiten vooraan. Hij eindigde als 7e.

2017

10 oktober: Heist-Goor

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor Yves. Kort na de start ging trainingsmakker Senne Leysen er alleen van door. Na enkele ronden werd hij opnieuw bijgebeend door het peloton. Kort daarna ontstond er een groepje van 3 renners: Yves, Sven Moris en Brent Van Tilborgh. Moris moest vooraan lossen na een lekke band. De voorsprong was maximum 45" en in de voorlaatste ronde werd ook deze aanval teniet gedaan. Uiteindelijk konden 3 andere renners het peloton nog voorblijven in de laatste ronde. Yves eindigde als 42e.
Nu gaat Yves genieten van een welverdiende en deugddoende rustperiode na een lang seizoen.


8 oktober: Paris-Tours U23

Yves kreeg vandaag af te rekenen met materiaalpech tijdens Paris-Tours waardoor hij de juiste groep miste. Dat resulteerde uiteindelijk in een 89e plaats.


4 oktober: Ichtegem

Yves ging woensdag in Ichtegem in de tegenaanval met een 20-tal anderen op 5 leiders. De groep splitste nog. Yves eindigde als 22e.


24 september: Gooikse Pijl

In de Gooikse Pijl eindigde Yves in het peloton op 42" van de winnaar op de 54e plaats. Na 198 km konden 19 renners uit de greep van het peloton blijven. Ondanks de afstand van de wedstrijd werd er toch een gemiddelde snelheid van meer dan 45,5 km/h gehaald.


19 september: Nieuwerkerken-Aalst

Vanmiddag reed Yves de wedstrijd in Nieuwerkerken-Aalst. Hij zat er mee in de beslissende ontsnapping en probeerde op de verrassing te spelen door te demarreren in de laatste 3 km. Yves leek zo op weg naar een nieuwe overwinning maar op 500 meter van de streep kwam de rest van het gezelschap opnieuw aansluiten waardoor Yves als 10e over de streep kwam.


13 september: GP Monseré Retie

Yves kwam in de finale vooraan aansluiten in de GP Monseré in Retie waardoor er in totaal 11 koplopers waren. Uit die groep zouden nog een aantal renners wegrijden. Bij Yves was het beste ervan af en hij kwam zo als 10e over de streep.


9 september: Kustpijl

Vandaag startte de Kustpijl in Heist met 2 uur vertraging door een tekort aan seingevers. Door de grote vertraging werd het parcours ook met ruim 65 km ingekort. Slechts 32 renners reden de wedstrijd uit omdat het peloton uit koers werd gehaald. Yves zat in dat peloton.


7 september: Izegem

Gisteren eindigde Yves als 86e in de buik van het peloton in de profkoers in Izegem.


4 september: Denderhoutem

Vandaag reed Yves de wedstrijd in Denderhoutem, georganiseerd door één van de sponsors van de ploeg. Van de 44 starters gingen op het einde 4 renners spurten voor de zege. Yves haalde het in de spurt voor de Kazach Alisher Zhumakan, Lennert Teugels en Hannes Fabri. Goed voor zijn 3e zege van het seizoen.


2 september: Zutendaal

Al in de 2e ronde kon een groep van 4 renners wegrijden, daarbij Yves en ploegmaat Brecht Stas. Hun voorsprong bleef in het begin schommelen rond de halve minuut, maar kende later een snelle groei naar meer dan anderhalve minuut en later tot meer dan 2 minuten. In de voorlaatste ronde konden Yves en Brecht samen wegrijden van de 2 medevluchters en kwamen zo samen over de streep. Yves won de wedstrijd, Brecht het bergklassement. Ploegmaat Mathijs Paasschens won de spurt van de achtervolgers voor de 5e plaats.


24 augustus: Erpe-Mere

Yves had vanmiddag last van maagklachten en moest daardoor rond halfweg wedstrijd de koers verlaten in Erpe-Mere.


20 augustus: Ronde van Oost-Vlaanderen rit 5: Herzele

Ondanks het selectieve parcours eindigde ook de laatste rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen zondag in een massaspurt met 75 renners. Yves kwam als 52e over de streep. In het eindklassement eindigt hij als 37e op 52" van eindwinnaar Sander De Pestel. Alle renners vanaf plaats 24 tot en met 42 eindigden in dezelfde tijd. In het puntenklassement eindigt Yves als 29e met 6 punten. In het ploegenklassement werd de 7e plaats behaald.


19 augustus: Ronde van Oost-Vlaanderen rit 4: Maarkedal

Yves voelde zich goed vandaag in de voorlaatste rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen. En dat toonde hij meteen door kort na de start al ten aanval te gaan met 2 anderen. Na ongeveer een uurtje koersen werden ze opnieuw gegrepen. Op het einde was er nog een lichte afscheiding vooraan en Yves pakte de 6e plaats op 4" van de winnaar.
In de stand schuift Yves nu op naar de 38e plaats op 52" van de leider. In het puntenklassement pakte hij 6 punten waardoor hij daar 25e staat. In het ploegenklassement staat Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team 7e.


18 augustus: Ronde van Oost-Vlaanderen rit 3: Haasdonk

Vanmiddag reed Yves rond halfweg wedstrijd plat in de 3e rit in Haasdonk. Hij kon zonder problemen opnieuw aansluiten in het peloton. Hij bolde achteraan het peloton als 123e over de streep op 21". Het team had met Jaron Wydooghe en Jasper De Plus 2 renners mee in de kopgroep van een 20-tal renners. In de stand is Yves nu 63e op 52" van de leider.


17 augustus: Ronde van Oost-Vlaanderen rit 2: Maldegem

Vandaag was er de 2e rit in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Over smalle en vuile wegen was het een gevaarlijke rit door de vele neerslag met verschillende valpartijen. Yves kon gelukkig veilig over de streep komen in het peloton als 66e op 19". In het klassement is hij na 2 ritten 43e op 31".


16 augustus: Ronde van Oost-Vlaanderen rit 1: Vlierzele

De eerste rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen eindigde vanmiddag op een massaspurt. Yves eindigde als 21e. Ploegmaat Angelo Van Den Bossche reed vandaag mee in de kopgroep.
In de stand is Yves door de verschillende bonificatieseconden die onderweg en aan de streep worden uitgedeeld 25e op 10". In het ploegenklassement staat het team 10e.


13 augustus: BK Stabroek

Vandaag stond het BK op het programma. Een vroege vlucht kreeg later gezelschap van nog een 10-tal renners waardoor er vooraan ongeveer 25 renners zaten. Alle vooraf genoemde topfavorieten zaten, net als Yves, in het peloton. De voorsprong liep echter snel op en dus zat de winnaar vooraan. Yves kwam achteraan het peloton binnen op de 108e plaats.


6 augustus: Antwerpse Havenpijl

Yves stond zondag aan de start van de Antwerpse Havenpijl, de laatste manche van de Lotto Topcompetitie U25. Tegen alle verwachtingen in eindigde deze editie niet op een massaspurt. 5 renners gingen strijden voor de zege. Uiteindelijk zou het peloton pas spurten voor de 21e plaats. Er vielen dus nog maar weinig punten te pakken voor het klassement van de Topcompetitie dus besloot Yves om veilig binnen te komen en dus niet mee te spurten. Hij kwam zo als 81e over de streep.
In de eindstand van de Lotto Topcompetitie eindigt Yves als 9e met 38 punten. Die punten pakte hij door zijn zege in de Memorial Van Coningsloo en ook door ondanks materiaalpech nog een ereplaats uit de brand te slepen in de Omloop Het Nieuwsblad.


30 juli: Ronde van Vlaams-Brabant rit 5: Rillaar

Yves eindigde vandaag achteraan het peloton dat op 45 seconden eindigde, nadat het een maximale achterstand had tijdens de rit van meer dan 3 minuten. Hij eindigde als 86e. In de vlucht zaten 2 ploegmaats: Frederik Vandewiele, die als 7e eindigde, en Mathijs Paasschens. Paasschens eindigde als 13e in de rit van vandaag en dat was voldoende om de eindzege te pakken in de Ronde van Vlaams-Brabant aangezien de top-4 van het klassement niet in de vlucht zat.
In de eindstand eindigt Yves als 61e met exact 5' achterstand op Mathijs. In het puntenklassement eindigt hij als 34e met 3 punten en in het jongerenklassement als 39e.


29 juli: Ronde van Vlaams-Brabant rit 4: Landen

Vandaag ontstond in de eerste ronde een kopgroep, die later nog groter zou worden nadat onder andere ploegmaat Glenn Debruyne nog konden aansluiten. Zij konden een voorsprong verzamelen van maximum een 2-tal minuten. Maar op 3 km van de streep kwam alles opnieuw samen. In de massaspurt wist Yves een 10e plaats te behalen.
In de tussenstand staat Yves 63e met een achterstand van 4'40". In het puntenklassement pakte Yves vandaag voor het eerst punten waardoor hij nu 28e staat met 3 punten. In het jongerenklassement staat hij als 41e geklasseerd.


28 juli: Ronde van Vlaams-Brabant rit 3: Leefdaal

Toen een groepje wegreed vandaag in de finale van de rit in Leefdaal, reed Yves in dienst van ploegmaat Mathijs Paasschens op kop van het peloton. Het peloton zou uiteindelijk nog terugkomen van ruim 1'30" naar 20". Yves kwam zelf als 79e over de streep op 2'59". Daardoor zakt hij in het klassement naar de 67e plaats op 4'40" maar Mathijs staat nog altijd op de 5e plek op 20" van de leidersplaats en is ook nog steeds leider in het klassement van beste regionale renner. In het jongerenklassement is Yves nu 44e.


27 juli: Ronde van Vlaams-Brabant rit 2: tijdrit Leefdaal

Vanavond werd Yves 36e op exact 1' in de avondtijdrit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Leefdaal. In de tussenstand staat Yves nu 34e op 2'01" en in de jongerenstand staat hij op de 20e plaats.

Morgen om 13.30 uur volgt er nog een rit in Leefdaal op een parcours waar jammer genoeg elk jaar enkele zware valpartijen plaatsvinden. Hopelijk blijven die dit jaar uit. Het parcours bestaat uit 8 ronden van 19,2 km.


26 juli: Ronde van Vlaams-Brabant rit 1: Hakendover

Yves eindigde vandaag in de voorwacht van het peloton in de eerste rit als 23e. Dat is meteen ook zijn plaats in de tussenstand met een achterstand van 1'41". In het jongerenklassement staat hij na de eerste rit 18e. Hij kreeg vandaag net als zijn ploegmaats af te rekenen met maagklachten, waarschijnlijk door een foutje in de energiedrank.
Morgen zal hij om 19.22 uur starten voor zijn tijdrit van 9 km.


21 juli: Schaal Marcel Indekeu Hulshout

Yves besliste vandaag om toch van start te gaan in de Schaal Marcel Indekeu in Hulshout, met het oog op extra kilometers in functie van de Ronde van Vlaams-Brabant. Na 100 km stapte hij uit de wedstrijd.


20 juli: Ronde van Luik rit 5: Seraing

In de laatste rit konden vrij snel een aantal renners wegrijden en zij beëindigden de wedstrijd met een voorsprong van 4 minuten. Yves won wel de pelotonspurt voor plaats 18 maar moest door die achterstand wel enkele plaatsen toegeven en eindigde als 12e in de eindstand. In de jongerenstand kon hij nog wel in de top-5 eindigen. Het team beëindigde de ronde als 9e in de ploegenranking.


19 juli: Ronde van Luik rit 4: Butchenbach

Op woensdag kwamen de renners voor het eerst boven de 2000 hoogtemeters uit op één rit. In deze rit in Butchenbach wist Yves opnieuw goed vooraan te eindigen als 6e. In de stand rukte hij opnieuw op naar de 6e plaats. In de jongerenstand bleef hij op plaats 4 staan.


18 juli: Ronde van Luik rit 3: Oleye

De derde rit in Oleye was op papier de minst zware van de hele ronde. Yves eindigde als 37e op 22" van de winnaar in de groep met de klassementsrenners. In de stand moest hij één plaats prijsgeven en werd zo dus 8e, net als in het jongerenklassement waar hij zakte naar plaats 4. Ploegmaat Jaron Wydooghe wist een mooie 2e plaats te behalen in de daguitslag. Het team kwam ook de top-5 binnen in de ploegenranking.


17 juli: Ronde van Luik rit 2: Blégny

Op maandag was er een rit in Blégny. In die rit kon hij zich opnieuw vooraan handhaven en eindigde hij als 9e. In de stand klom hij daardoor naar de 7e plaats en in het jongerenklassement kwam hij zelfs op de 3e plaats te staan.


16 juli: Ronde van Luik rit 1: Oupeye

Vanaf vandaag rijdt Yves de 5-daagse Ronde van Luik. Een zware wedstrijd aangezien er in de 5 ritten in totaal 37 bergprijzen moesten beklommen worden en de eerste 3 ritten telkens ongeveer 1500 hoogtemeters hadden en de laatste 2 meer dan 2000 per rit.

In de eerste rit zondag in Oupeye eindigde Yves als 18e. De rit eindigde op een massaspurt met 77 renners en de laatste 3 kilometers waren in dalende lijn. Yves had een goed gevoel maar er had volgens hem meer in kunnen zitten dan de 18e plaats. In de jongerenstand stond hij na de rit 8e. 


11 juli: Keerbergen

Yves stond vanavond aan de start in Keerbergen. De vorige 2 jaren won hij daar telkens. Ook dit jaar startte hij heel aanvallend. Hij zat in de meeste aanvalspogingen mee, maar het duurde tot ruim halfweg koers voordat de definitieve vlucht van 19 renners tot stand kwam. Naast Yves zaten met Mathijs Paasschens en Glen Van Nuffelen nog 2 ploegmaats in deze groep. De voorsprong liep snel op tot een minuut maar werd in de finale opnieuw gereduceerd tot een halve minuut. Maar ze gingen wel spurten voor de zege. Het was ploegmaat Mathijs Paasschens die de spurt kon winnen. Yves eindigde als 10e.
Vanaf zondag zal Yves aan de start staan van de 5-daagse Ronde van Luik. Met ritten in achtereenvolgens Oupeye, Blégny, Oleye, Butchenbach en Seraing zal er serieus moeten geklommen worden.


7 juli: GP Stad Sint-Niklaas

Yves reed vandaag van in de eerste van 9 af te leggen ronden in de aanval. Die aanval bestond in eerste instantie uit 15 renners, waaronder ploegmaat Glenn Debruyne, en werd later uitgedund tot 10 renners. Iets over halfweg koers werd de groep die maximum 1' voorsprong kon verzamelen terug gegrepen. Ook een andere vluchtersgroep nadien werd opnieuw gegrepen en dus werd het een massaspurt. Yves werd jammer genoeg opgehouden door een valpartij op 2 km van de streep. Ploegmaat Alvaro Hodeg kon wel nog meespurten en eindigde als 2e. Yves eindigde uiteindelijk als 38e. In de stand zakt hij daardoor naar de 8e plaats, op 10 punten van een podiumplaats in de Topcompetitie, met enkel nog de Antwerpse Havenpijl binnen ruim 4 weken. De eindwinst is ondertussen al zeker voor Arjen Livyns.


1 juli: Omloop Het Nieuwsblad Beloften Zottegem

Yves verdedigde vandaag zijn 6e plaats in de tussenstand in de Lotto Topcompetitie in de Omloop Het Nieuwsblad. Ondanks dat hij van fiets moest wisselen na een valpartij bleef hij er vol voor gaan en uiteindelijk eindigde hij als 2e van een groepje dat zich nog kon losrukken uit het peloton op de 18e plaats. Daardoor pakt hij opnieuw enkele punten in het klassement waarin hij 6e blijft staan met 38 punten. In het ploegenklassement zakt Home Solution-Anmapa-Soenens één plaatsje naar plek 4. Maar in dat ploegenklassement kan de zaak opnieuw rechtgezet worden tijdens de ploegentijdrit morgen.
De volgende wedstrijd van Yves is volgende vrijdag de GP Stad Sint-Niklaas, ook een manche van de Lotto Topcompetitie.


28 juni: IWT Oetingen

Vandaag stonden er 184 lastige kilometers op het programma voor Yves. Het waren meteen zijn eerste wedstrijdkilometers in 2,5 week na een korte rustpauze. Hij had het soms lastig, maar bleef toch meestrijden in het peloton. Op het einde was de tank leeg en kwam hij als 42e over de streep. Ploegmaats Alvaro Hodeg en Glenn Debruyne eindigden als 13e en 19e. Slechts 56 renners reden deze lastige wedstrijd uit. Ondanks de lastigheidsgraad was het wedstrijdgemiddelde nog ruim 42 km/h.


10 juni: Dwars door de Vlaamse Ardennen Erpe-Mere

Yves reed vandaag Dwars door de Vlaamse Ardennen. Met 200 km, ruim 10 km kasseien en meer dan 2000 hoogtemeters een zeer zware wedstrijd. Yves eindigde in het peloton (of wat daar nog van overbleef) als 31e.


4 juni: Memorial Philippe Van Coningsloo Waver-Rijmenam

In de Memorial Van Coningsloo ontstond er een kopgroep van 15 à 20 renners. Zij hadden een voorsprong van meer dan 2 minuten toen er een nieuwe groep in de tegenaanval ging, met Yves erbij. Zij kwamen aansluiten op 3 km van de finish. In de laatste km was er nog een aanval van Pascal Eenkhoorn (BMC Development Team). Op 400 meter van de streep zat Yves nog vrij ver achteraan in de kopgroep van ruim 30 renners maar kon zich toen toch naar voor werken en sprintte meteen vol door. Op enkele meters van de streep werd Eenkhoorn terug gegrepen. Yves sprintte vanop het midden van de weg naar de overwinning. Hij klopte met ruim een halve fietslengte Stijn De Bock en Ross Lamb. Yves verklaarde in een reactie achteraf dat hij de zege niet had verwacht aangezien ze pas laat kwamen aansluiten vooraan en bedankte vooral de ploegmaats voor het harde werk dat beloond werd met deze mooie zege. Voor Yves is het de mooiste overwinning uit zijn carrière.

Deze overwinning zorgt ook meteen voor een 6e plaats in de tussenstand van de Lotto Topcompetitie U25 voor Yves met 30 punten. In de ploegenranking staat Home Solution-Anmapa-Soenens CT op de 3e plaats na Lotto Soudal en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.


28 mei: Paris-Roubaix

Vandaag reed Yves voor de eerste keer in zijn carrière Parijs-Roubaix, een ruim 180 km lange wedstrijd met meer dan 35 km aan kasseien, waaronder de bekende 5-sterrenstroken Mons-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre, die ook bij de profs garant staan voor spektakel. Op de kasseien van Carrefour de l'Arbre zat Yves achter een valpartij. Hij kwam daarna volledig leeg gereden over de streep als 36e in een groepje op 1'18" van de winnaar. Een mooie uitslag voor de eerste kennismaking met dergelijke kasseien in competitie.


21 mei: Tour de la Manche rit 5

Pech zorgde voor een einde in mineur van de Tour de la Manche voor Yves. In de laatste rit krijg hij af te rekenen met materiaalpech toen de ploegwagen bij de koplopers zat. Daardoor kon Yves niet gedepanneerd worden waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Toch kan Yves terugblikken op een geslaagde wedstrijd met 2 top-10 plaatsen en ook 2 keer winst van de pelotonspurt. Met dezelfde benen en meer geluk zal Yves dit weekend zich zeker opnieuw laten opmerken in de Hel van het Noorden. Het zal alvast een bloedhete en stoffige editie worden.


20 mei: Tour de la Manche rit 3+4

Deze voormiddag eindigde Yves als 25e in de klimtijdrit met een tijd van 19'40"62 over 13,3 km, net geen minuut trager dan de winnaar. In de stand stond hij na de ochtendtijdrit op de 22e plaats met een achterstand van 1'24".
Deze namiddag was er dan de kortste rit in lijn van deze editie van de Tour de la Manche. Yves wist opnieuw de pelotonspurt te winnen. Hij eindigde daardoor 12e op 32" van de ritwinnaar. Met nog één rit te gaan staat Yves in het klassement op de 21e plaats met een achterstand van 1'29" op leider Julien Trarieux. Met die 21e plaats is hij nog steeds beste Belg in de tussenstand.


19 mei: Tour de la Manche rit 2

Ook in de tweede rit van de Tour de la Manche wist Yves een top-10 plaats te behalen. Vandaag won hij de pelotonspurt voor de 7e plaats. In de stand staat Yves na 2 ritten 14e op 49" van leider Fabien Schmidt en is zo de eerste niet-Franse renner in de tussenstand.
Morgenvroeg is er een tijdrit, morgennamiddag nog een rit van ruim 100 km.


18 mei: Tour de la Manche rit 1

Yves koerst sinds vandaag in de 4-daagse Tour de la Manche in Frankrijk. En vanmiddag haalde hij al direct een mooie notering in de 1e van 5 ritten. Hij eindige als 10e in de rit tussen Pont-Hébert en Montebourg (140 km). Doordat andere renners onderweg ook bonificatieseconden pakten, staat Yves in de stand 14e op 10 seconden van de leider.

Morgen is er de langste etappe van deze 4-daagse van Montebourg naar Gavray (154 km). Zaterdag is er eerst een ochtendtijdrit in Cérences (13,3 km). In de namiddag is er nog een rit van Gavray naar Mortain (107 km). Zondag is er dan de laatste rit van Mortain naar Granville (152 km).


14 mei: GP Criquielion Deux-Acren
Zondag stond Yves aan de start van de GP Criquielion, de tweede wedstrijd van de Lotto Topcompetitie U25. Wanneer het peloton in stukken brak, zat Yves te ver waardoor hij de eerste waaier miste. Hij reed samen met enkele ploegmaats nog op kop van zijn groep in een poging om terug te keren. De ploeg kreeg echter weinig steun waardoor ze niet meer konden terugkeren. Yves eindige vooraan in zijn groep op de 42e plaats. In het ploegenklassement staat het team nu op de 7e plaats. 

7 mei: Flèche Ardennaise
Yves had gisteren in de Ardense Pijl, de eerste wedstrijd van de Lotto Topcompetitie, een slechte dag. Hij reed de wedstrijd niet uit. Ploegmaat Mathijs Paasschens behaalde de 12e plaats. In de ploegenstand van de Topcompetitie staat Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team na de eerste wedstrijd op de 7e plaats.


1 mei: Circuit de Wallonie

Daags na zijn 6e plaats op het PK voor beloften in Vremde, stond Yves vanmiddag aan de start van Circuit de Wallonie. Na 182 km wedstrijd eindigde Yves op een mooie 15e plaats. Op het einde zat hij wat ingesloten, anders had er nog een betere eindpositie in gezeten voor hem.


30 april: PK Vremde-Boechout

Yves eindigde vandaag op een mooie 6e plaats op het PK voor beloften in Vremde-Boechout. Hij eindigde in een groepje op 15" van winnaar Alfdan De Decker.


17 april; Retie

Yves maakte vanmiddag in Retie lange tijd deel uit van een groep van 24 tegenaanvallers die op zoek gingen naar de 12 leiders. Wanneer ze kwamen aansluiten vooraan reden er opnieuw 12 renners weg, waaronder Yves, die gingen spurten voor de zege. Yves eindigde als 3e na Robin Mertens en Jordi Meeus.


15 april: Driebergenprijs Stasegem

Yves reed vandaag 40 km met een gekanteld zadel. De problemen begonnen net voor de Steenbeekdries, maar kon pas laat tot bij de wagens geraken. Daarna kon hij wel even herstellen maar ondertussen waren de 6 vluchters al vertrokken. Hij mengde zich niet in de pelotonspurt en kwam achteraan dat peloton binnen als 93e.


8 april: Nations Cup Ronde van Vlaanderen U23

Gisteren reed Yves de Nations Cup Ronde van Vlaanderen voor Beloften. 168 km vol bekende beklimmingen en kasseistroken van de profeditie zorgde voor een loodzware editie dit jaar. Yves had niet zijn beste dag maar wist ondanks dat toch een aardig resultaat neer te zetten. En er had nog meer ingezeten. Want voor de beklimming van de Oude Kwaremont was er een valpartij waardoor Yves werd opgehouden en de voeling met de eerste groep verloor. Ze konden nog wel terugkomen tot op een kleine 20", maar ze kregen het gat niet meer helemaal gedicht. Hij eindigde als 56e in een deelnemersveld vol buitenlandse toppers.


2 april: Triptyque Monts et Chateaux

Het voorbije weekend reed Yves de Triptyque Monts et Chateaux, een driedaagse wedstrijd in Wallonië.

In de eerste rit op vrijdag kreeg Yves af te rekenen met materiaalpech op een slecht moment. Daardoor eindigde hij pas 117e op 7'15". In het klassement werden dat door de bonificatieseconden 7'27".

Een dag later had Yves meer geluk toen hij net een massale valpartij kon ontwijken van bijna de helft van het peloton. De wedstrijd werd gedurende een 20-tal minuten stilgelegd. Op het einde konden nog 19 renners wegrijden, Yves won de spurt van het peloton op 13" van de leiders. In het klassement klom hij daardoor enkele plaatsen tot de 96e plaats op 7'46".

Zondagochtend was er een tijdrit van 10 km. Aangezien het klassement door de pech van de eerste rit om zeep was, ging Yves niet vol door in de tijdrit. Dat resulteerde in een 105e plaats op 1'46" van de winnaar. In de tussenstand daalde Yves daardoor terug naar de 103e plaats op 9'27".
In de namiddag was er dan nog een korte rit van ongeveer 100 km. Die rit eindigde op een massaspurt nadat de hele rit gecontroleerd werd door de renners van BMC Development Team. Yves einde achteraan het peloton op de 84e plaats. In de eindstand werd hij 81e op 9'27" van eindwinnaar Jasper Philipsen.


25 maart: Erpe Mere

Vandaag stond Yves aan de start in Erpe-Mere. In eerste instantie zat Yves mee in de beslissende vlucht maar nadat hij moest uitwijken voor een valpartij moest hij proberen terug aan te sluiten. Dat lukte niet meer maar hij kwam nog wel in een groepje als 21e over de streep, een 2-tal minuten voor het peloton.
Volgende week is er de eerste meerdaagse wedstrijd van het seizoen voor Yves met de Triptyque des Monts et Châteaux.


19 maart: Zuidkempense Pijl Mol-Sluis GP Wilfried Peeters

Yves kon gisteren zijn goede conditie in de verf zetten tijdens de Zuidkempense Pijl in Mol. Hij zat mee in de beslissende vlucht waaruit winnaar Mathias Van Gompel nog kon ontsnappen. In de spurt voor plaats 2 moest hij Jasper Philipsen en Stijn De Bock nog laten voorgaan, zodat hij als 4e over de streep kwam. Opnieuw een knappe prestatie en mooie uitslag dus voor Yves.


11 maart: Ronde van Zuid Holland

Zaterdag stond Yves aan de start van de ruim 170 km lange Ronde van Zuid Holland. Doordat er amper wind was, werd het peloton nauwelijks uit mekaar gereden. Er waren wel verschillende valpartijen waardoor er enkele renners uit wedstrijd verdwenen. De Nederlander Dion Beukeboom kon het peloton nipt voorblijven en won de wedstrijd. Yves sprintte naar een knappe 7e plaats. Ploegmaats Tibo Nevens en Mathijs Paasschens eindigden op plaatsen 8 en 9 waardoor het team een mooie 2e plaats behaalde in het ploegenklassement.


5 maart: Brussel-Zepperen

Yves kon vandaag in Brussel-Zepperen nog de sprong wagen naar de kopgroep en leek zo in de strijd te zitten voor een mooie eindnotering, maar na ongeveer 110 km wedstrijd viel Yves weg uit de kopgroep. Hij had het te koud en blokkeerde volledig. Hij haalde de finish niet. We onthouden vooral het eerste deel van de wedstrijd waarin we een goed herstelde Yves zagen. Hopelijk volgende week betere weersomstandigheden in de Ronde van Zuid Holland.


26 februari: Brussel-Opwijk

Brussel-Opwijk verliep niet zoals gehoopt voor Yves. Na 85 km moest hij de wedstrijd verlaten na een zware valpartij. De schade: 2 diepe sneden op het scheenbeen, bloeduitstorting aan de linkerslaap, een hersenschudding en een kapotte fiets.


22 februari: Clubkampioenschap Ingelmunster

Na een minder geslaagde voorbereiding door ziekte de laatste weken stond Yves aan de start in Ingelmunster voor een oefenkoers. Hij zat te ver toen het peloton uit mekaar werd gereden door de wind en moest bijgevolg opgeven.


1 januari: Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team

Vanaf vandaag maakt Yves officieel deel uit van Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team. Na 3 jaar bij Rock Werchter - Toekomstvrienden Cycling Team maakte hij de overstap van één van de beste Beker van België-ploegen naar één van de absolute toppers uit de Lotto-Topcompetitie.

Het vorige seizoen was een kantelpunt in de carrière van Yves. Het wegseizoen startte nog als voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen. Maar dat veranderde al snel na topprestaties in verschillende grote wedstrijden. De eindwinst in het jongerenklassement van de Beker van België (met één wedstrijd minder gereden) was een mooie bekroning, evenals de interclubwedstrijd GP Gemeentebelangen in Nieuwkerken-Waas op 10 september. Een nieuw seizoen in het veld kwam er dus niet, zodat Yves momenteel bezig is met een mooie basis aan te leggen in het vooruitzicht op een eerste volledige seizoen als wegrenner. Het seizoen start officieel op zaterdag 25 februari. We informeren jullie zo snel mogelijk over de eerste wedstrijden!

2016

12 oktober: Transfer
Gisteren reed Yves niet alleen zijn laatste wedstrijd van het seizoen in Heist-Goor. Het was meteen ook zijn laatste in het shirt van Rock Werchter - Toekomstvrienden Cycling Team. Na 3 mooie jaren bij het team als belofte (met in totaal 4 overwinningen en het jongerenklassement in de Beker van België) zal hij volgend seizoen als laatste jaars belofte uitkomen voor Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team.
Yves wil ook graag iedereen van het Rock Werchter - Toekomstvrienden Cycling Team bedanken voor de fijne samenwerking en de kansen die hij kreeg de afgelopen jaren en kijkt er al naar uit om volgend seizoen de supporters opnieuw mooie uitslagen te bezorgen.

11 oktober: Heist-Goor
Vandaag was er de sluitingsprijs van het wegseizoen 2016 in Heist-Goor. Al vrij snel ontstond er een kopgroep van een 15-tal renners. Zij verzamelden een voorsprong van ongeveer 1 minuut. Het sein voor het peloton om de achtervolging te starten. Zij werden later opnieuw gegrepen. Ondanks enkele late ontsnappingspogingen werd het toch een massaspurt. Yves probeerde op 600 meter van de streep nog het peloton te verrassen, maar zonder succes. Hij kwam als 22e over de streep.

9 oktober: Boom
In de laatste kilometer kon Yves nog aansluiten bij de kopgroep in Boom. Die kopgroep van in totaal 11 renners ging spurten voor de zege. Michiel Dieleman won voor Robin Mertens en Dries De Bondt. Yves eindigde als 4e.

2 oktober: Rumst
De wedstrijd in Rumst startte in een hevige regenbui. Ook tijdens de wedstrijd zou het nog verschillende keren stevig regenen, waardoor de wedstrijd met één ronde werd ingekort. Veel renners gaven, door de helse weersomstandigheden, op. Yves spurtte niet meer mee op de gladde klinkers en kwam als 30e over de streep.

24 september: Tienen
Yves reed in het begin van de wedstrijd alleen naar 6 koplopers in Tienen. Een inspanning die hij later zou moeten bekopen waardoor hij niet mee zat in de beslissende groep. Hij eindigde als 57e in de buik van het peloton.

18 september: Meerle Hoogstraten
Yves sprong mee met de beslissende vlucht van 8 renners in Meerle. Op het einde probeerde hij zijn medevluchters nog te verrassen met een late aanvalspoging, maar zonder succes. Hij kwam als 8e over de streep.

17 september: PK veldrijden Vorselaar
Vandaag reed Yves zijn laatste veldrit in Vorselaar. Hij zat snel in een goed ritme en kon, ondanks zijn slechte startpositie, goed opschuiven. Maar in de laatste ronde kreeg Yves af te rekenen met een lekke band en moest zo opgeven.

14 september: Retie
Yves kende vandaag een mindere dag en stapte na de grote ronde van 70 km uit de wedstrijd in Retie.

10 september: Nieuwkerken-Waas
Yves reed vandaag de hele wedstrijd in de aanval. In eerste instantie waren ze slechts met 2, later werd het een groep van 21 renners. Ook in de laatste splitsing was Yves mee, toen er 7 renners wegreden. In de spurt was hij sneller dan Tom Verhaegen en Jonas Goeman. Zo pakte hij zijn 2e zege van het seizoen, zijn eerste interclubzege bij de beloften na eerder al verschillende dichte ereplaatsen.

6 september: Booischot-Pijpelheide
Yves won zonet de spurt voor de 5e plaats in Booischot-Pijpelheide. Hij zat in een achtervolgende groep van 16 renners. 2 groepjes van 2 renners bleven voorop.

4 september: Molenbeek-Wersbeek
Yves reed vandaag lange tijd in de aanval in Molenbeek-Wersbeek. In de sprint werd hij geklopt door Niels Vandyck, waardoor hij als 2e eindigde.

3 september: Beker van België - De Moeren Classic Adinkerke
Vandaag stond Yves aan de start van de slotwedstrijd van de Beker van België. Yves eindigde achteraan het 'peloton', voor zover er nog van een peloton kon gesproken worden aangezien er slechts 54 van de 140 starters de aankomst bereikten. Hij kwam als 37e over de streep.
In het eindklassement van de Beker van België eindigt Yves op een mooie 2e plaats. Hij is ook de eindwinnaar van het jongerenklassement. Dat het Rock Werchter - Toekomstvrienden Cycling Team een sterk blok is, blijkt ook uit het ploegenklassement. Daar behalen ze een 3e plaats.

27 augustus: Beker van België - Rummen
Yves eindigde vandaag achteraan het peloton op de 99e plaats in Rummen en is zijn leiderstrui van de Beker van België jammer genoeg kwijt. Yves telt nu 24 punten achterstand op de leider. Volgende week zijn er nog maximaal 30 punten te verdienen. In de jongerenstand blijft hij wel zijn voorsprong van 22 punten behouden. Volgende week in de laatste wedstrijd zal hij dus opnieuw van start gaan in de blauwe trui als beste jongere.

21 augustus: Beker van België - Hotton
Yves kreeg het vandaag na 80 km lastig doordat hij opnieuw last kreeg aan zijn lies. Maar Yves beet door en de pijn trok opnieuw weg en kon zelfs daarna nog wegrijden van het peloton. Hij eindigde op de 20e plaats. Yves wil graag de ploeg opnieuw bedanken voor de geweldige steun tijdens de wedstrijd!
In de algemene rangschikking heeft Yves nu 106 punten, 5 meer dan Jochen Deweer en 22 meer dan Brecht Stas. In de jongerenstand heeft hij uiteraard ook 22 punten voorsprong op Brecht Stas en 44 punten op Miel Pyfferoen, die 3e staat. In het ploegenklassement staat Rock Werchter - Toekomstvrienden Cycling Team aan de leiding met 148 punten. Dat zijn er 6 meer dan Royal Cureghem Sportief en 12 meer dan Goma Dakwerken - VDB Steenhouwerij Cycling Team.
Er zijn nog 2 wedstrijden te rijden voor de Beker van België. Volgende zaterdag is er de 62e Grote Prijs Georges Lassaut - 27e Hageland Classic in Rummen. Een week later is er de laatste wedstrijd met De Moeren Classic in Adinkerke.

14 augustus: Belgisch Kampioenschap U23 Stabroek
Yves reed vandaag goed vooraan op het BK maar op 16 km van de streep kreeg hij af te rekenen met materiaalpech. Hij kwam als 80e over de streep.

5 augustus: Ronde van Namen rit 3
Yves ging vandaag nog van start in de 3e rit van de Ronde van Namen maar moest opgeven. Hij had nog te veel last van zijn valpartij tijdens de eerste rit om zijn Ronde van Namen verder te kunnen afwerken. We wensen hem alvast een snel herstel toe!

4 augustus: Ronde van Namen rit 2
Yves had vandaag jammer genoeg te veel last van de naweeën van zijn valpartij van gisteren om een rol van betekenis te spelen. Na een 70-tal km moest hij de beteren in wedstrijd laten rijden en kwam terecht in de grupetto. Hij finishte als 123e op 11'01". In het klassement zakt Yves nu naar de 80e plaats met een achterstand van 11'23".

3 augustus: Ronde van Namen rit 1
Yves kwam vandaag zwaar ten val na 103 km. Toen hij probeerde weg te rijden uit het peloton kwam de renner voor hem ten val en Yves kon hem niet meer ontwijken. Hij finishte als laatste van het peloton, als 51e op 22" van winnaar Milan Menten. Dit is meteen ook zijn plaats en achterstand na de eerste rit in het algemene klassement.

24 juli: BvB Kraainem
Yves reed ook vandaag weer in de aanval in de Beker van België-wedstrijd in Kraainem. Wanneer deze aanval echter opnieuw gegrepen werd mengde hij zich ook in de massaspurt, en met succes. Hij behaalde (nogmaals) de 2e plaats, net als in Wezembeek-Oppem en afgelopen donderdag nog in Hulshout.
Met deze 2e plaats doet Yves wel een goede zaak in de verschillende klassementen. De eindzege in het tweedaagse klassement Wezembeek-Oppem - Kraainem en het jongerenklassement kunnen zo bij op het palmares van Yves en ook in de Beker van België pakte Yves vandaag de nodige punten. In het klassement blijft hij nog wel tweede, maar met evenveel punten als de nieuwe leider, die ook de wedstrijd van vandaag won. En in het jongerenklassement staat hij nu aan de leiding met 17 punten voorsprong op de tweede beste belofte.
De eerstvolgende wedstrijd voor de Beker van België, waar Yves in de blauwe trui voor beste jongere aan de start zal staan, is in Rochefort op zondag 21 augustus. Een kleine week later, op zaterdag 27 augustus, is er ook in Rummen nog een manche. De laatste wedstrijd is nog een week later, op zaterdag 3 september in het West-Vlaamse Adinkerke.


21 juli: Schaal Indekeu Hulshout
Rond halfweg wedstrijd reden een 40-tal renners weg. Yves zag het gevaar van deze vlucht en reed er alleen naar toe. Op het einde waren er verschillende aanvalspogingen in deze grote groep en Stijn De Pauw kon op het einde nog nipt voorblijven. Yves won daarachter de spurt voor de 2e plaats en behaald zo nogmaals een knappe ereplaats.

15 juli: Geel
Vanavond stonden 102 renners aan de start voor 30 ronden in Geel. Door het hoge tempo werd zowat elke ontsnappingspoging snel terug gegrepen. Helemaal op het einde was er toch een aanvalspoging van Kristof Dhollander. Alexander Geuens kon hem echter nog voorbij en kwam met een kleine voorsprong over de streep. Yves kwam als 17e over de streep.

12 juli: Keerbergen
Al snel in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 18 renners die een maximale voorsprong bij elkaar fietste van 1'30". In de laatste ronde sprongen daaruit 4 renners weg die gingen strijden voor de zege. Yves spurtte in die sprint naar zijn eerste zege van dit seizoen en wint hij dus voor de 2e keer op rij deze wedstrijd.

3 juli: BK TTT Borlo
Vanmiddag behaalde Rock Werchter - Toekomstvrienden CT de 7e plaats op het BK Ploegtijdrijden. Ze reden de 45 km in een tijd van 58'13"198. Ze behaalden hiermee een gemiddelde van 46,48 km/h. Ze zijn de 3e ploeg in de uitslag die de Beker van België rijdt.
In het ploegenklassement is het team nu leider met 6 punten voor op Cureghem Sportief.

21 juni: Romsée-Stavelot-Romsée
Vandaag probeerde Yves in Romsée-Stavelot-Romsée opnieuw punten terug te pakken in de Beker van België na zijn kettingproblemen van afgelopen zaterdag. Hij reed een sterke wedstrijd maar kreeg opnieuw af te rekenen met pech op 7 km van de streep. Daardoor kwam hij als 14e over de streep en pakt hij 12 punten. In het algemene klassement klimt hij daardoor opnieuw naar de 2e plaats op 10 punten van de nieuwe leider Brecht Stas. Hij is daardoor ook 2e belofte, aangezien Stas net als Yves ook nog belofte is.
Volgend weekend staat er voor Yves een training in de Ardennen op het programma. Hierdoor zal hij dus dit weekend geen wedstrijden rijden.

18 juni: BVB Branchon GP Olivier Kaisen
Yves verdedigde vandaag zijn leidersplaats in de Beker van België. Yves leek op weg naar een mooie klassering in de spurt voor plaats 6 maar kreeg dan af te rekenen met kettingproblemen waardoor hij als 18e over de streep kwam.
Doordat Yves 8 punten verzamelde vandaag, staat hij nu 3e in het algemene klassement van de Beker van België met 60 punten. Jochen Deweer leidt met 70 punten, Brecht Stas staat 2e met 65 punten en is de leider in het jongerenklassement.
Volgende dinsdag is er al de volgende manche van de Beker van België met Romsée-Stavelot-Romsée.

12 juni: BVB Wanferchee-Baulet
Yves verdedigde vandaag zijn goed klassement in de Beker van België. Na 2 wedstrijden stond hij 3e, waarvan 2e belofte. En hij deed dat met verve. Hij reed 80 km in de aanval met 3 anderen en eindigde op een knappe 3e plaats. Door deze uitslag wordt hij de nieuwe leider in zowel het algemene klassement als het jongerenklassement.
Volgende week is er al de volgende wedstrijd voor de Beker van België in Taviers, waar Yves uiteraard aan de start zal staan om zijn leidersplaats te verdedigen.
We wensen ook ploegmaat Robby Willems veel beterschap na een zware valpartij.

5 juni: Memorial Van Coningsloo
Waver-Rijmenam werd een razendsnelle wedstrijd in zeer warme omstandigheden. Al van bij de start lag het tempo hoog en dat zorgde voor verschillende breuken in het peloton. Uiteindelijk bereikte de helft van de renners de finish niet. Een groep van een 15-tal koplopers werd in de laatste ronde opnieuw ingelopen door het peloton waardoor we dus een massaspurt kregen voor de zege. Yves moeide zich niet in die massaspurt en kwam achteraan het peloton binnen als 78e.

29 mei: Wezembeek-Oppem
Ondanks vele aanvalspogingen geraakte niemand weg in Wezembeek-Oppem. Toch kwam er helemaal op het einde een definitieve afscheiding. 8 renners begonnen de spurt voor de zege. Yves eindigde opnieuw op een knappe ereplaats door als 2e te eindigen. Hij werd nadien ook nog gehuldigd als beste belofte.

22 mei: Lierde
Exact 100 renners stonden aan de start in Lierde. Op het einde van de wedstrijd rijden er 3 renners weg. Yves wordt daarachter knap 4e, ondanks hij geen superdag had.

15 mei: Sinksenkoers Morgan Blue Classic Averbode
Yves leek vandaag mee te strijden voor de zege in de Sinksenkoers in Averbode, maar werd aangereden door een andere renner in de laatste ronde waardoor hij vooraan de rol moest lossen. Hij kwam daardoor als 94e over de streep.
Bij de valpartij heeft Yves gelukkig geen al te zware blessures opgelopen.

8 mei: Denderhoutem (Beker van België)
Yves reed vandaag 110 km in de ontsnapping tijdens de Beker van België-wedstrijd in Denderhoutem. Uit deze kopgroep reden 2 renners weg die streden voor de zege. Daarachter won Yves de spurt voor de 3e plaats op 10" van de winnaar. In het individueel klassement is Yves 3e op 4 punten en in het jongerenklassement 2e op 2 punten. In het ploegenklassement staan de renners van Rock Werchter - Toekomstvrienden CT 4e op 8 punten.

1 mei: Kortessem
Yves probeerde vandaag regelmatig mee te springen in een ontsnappingspoging. Deze groepen werden echter telkens opnieuw gegrepen. Yves spurtte niet mee en eindigde zo achteraan het peloton op de 108e plaats.

24 april: GP Affligem
Yves eindigde vandaag als 76e in de GP Affligem. Door de regen- en hagelbuien werd het een uiterst koude editie.

16 april: Luik-Bastenaken-Luik
Yves reed vandaag zo goed als de hele Luik-Bastenaken-Luik voor beloften in de kopgroep. Na ruim 100 km in de vlucht moest Yves uiteindelijk de rol lossen. Hij kwam binnen in een tweede peloton op de 90e plaats.

10 april: PK Meer
Yves eindigde, net als vrijdag in Zonderschot, in het peloton op het PK in Meer. Vandaag eindigde hij als 47e. Hij werd 20e bij de beloften. Op het einde van de wedstrijd trok hij nog de spurt aan voor ploegmaat Steff Van Genechten, die de 9e plaats behaalde in totaal en de zilveren medaille bij de beloften.

8 april: Zonderschot (Heist op den Berg)
Yves eindigde in zijn eerste wedstrijd achteraan het peloton op de 105e plaats nadat hij veel werk verrichte voor de ploeg.
Zondag PK in Meer (Hoogstraten).

31 maart: Wegseizoen in aantocht
Nog één week geduld en het is zover: de start van het wegseizoen voor Yves. Na een deugddoende rustperiode zal hij volgende week vrijdagavond 8 april starten in Heist op den Berg (Zonderschot).
Staan verder nog op het programma in april:
zondag 10 april: PK Meer (Hoogstraten)
zaterdag 16 april: Luik-Bastenaken-Luik U23
zondag 24 april: GP Affligem

21 februari: Sluitingsprijs Oostmalle
Yves eindigde als 11e in de Sluitingsprijs in Oostmalle. Nu volgt een rustperiode voor Yves na een lang seizoen.
De eerste wegwedstrijden van Yves volgen normaal eind april of begin mei, maar daarover berichtten we later nog als het programma stilaan vast gaat liggen.

13 februari: Topsport Vlaanderen Superprestige Middelkerke
Yves behaalde vanmiddag de 16e plaats in Middelkerke op één van de zwaarste omlopen van dit veldritseizoen. Bij de start verloor hij verschillende plaatsen waardoor hij ruim over de helft van het pak pas het veld indraaide. Tijdens de wedstrijd kon hij dan toch vele renners opnieuw voorbij rijden om zo als 16e te eindigen in de laatste klassementscross van het seizoen.

7 februari: Topsport Vlaanderen Superprestige Hoogstraten
Daags na de slotwedstrijd van de Bpost Bank Trofee stond de voorlaatste wedstrijd in de Superprestige op het programma in Hoogstraten. Yves startte als 20e en maakte al vrij snel enkele plaatsen goed. Rond halfweg wedstrijd rukte hij even op tot plaats 14, maar uiteindelijk kwamen er opnieuw 2 renners over en eindigde hij als 16e.

6 februari: Bpost Bank Trofee Sint-Niklaas
Yves eindigde vandaag als 14e in de Waaslandcross in Sint-Niklaas, de laatste manche van de Bpost Bank Trofee. De winst was voor Daan Soete.
Morgen staat Yves aan de start van de voorlaatste manche van de Topsport Vlaanderen Superprestige in Hoogstraten. De start wordt gegeven om 12.15 uur.

23 januari: Mostencross Hoogstraten (Moedige Veldrijder)
Yves eindigde vandaag 7e in de Mostencross in Meer-Hoogstraten. De winst was voor Stijn Huys. Het gevoel tijdens de wedstrijd was vrij goed.
Volgend weekend is er wegens het WK veldrijden geen wedstrijd voor Yves, het weekend erna staat er een dubbel op het programma met op zaterdag de slotwedstrijd van de Bpost Bank Trofee in Sint-Niklaas en de dag erna de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten.

17 januari: Leudelange
Yves behaalde in een besneeuwd Leudelange de 10e plaats. Hij reed mee voor plaats 7 à 8 maar door de ijsvorming had hij regelmatig problemen om in de klikpedalen te geraken.
Met deze 10e plaats behaalt hij ook zijn allereerste UCI-punt en dat zal hem in de volgende wedstrijden betere startposities opleveren.

11 januari: Blessures na BK
Yves hield aan de zware valpartij kort na de start van het BK kneuzingen aan de knie en de heup over. De fiets kwam ook niet ongeschonden uit de strijd. Er was schade aan de derailleur en het zadel. Een filmpje van de massale val kan je bekijken op onze Facebook-pagina.
Of Yves komend weekend in Leudelange aan de start zal staan, is momenteel nog niet bekend.

10 januari: BK Lille

Vandaag stond het Belgisch kampioenschap op het programma in Lille. De start van de beloftenwedstrijd was dramatisch. Rond de 5e positie was er een massale valpartij met daarbij ook favorieten Eli Iserbyt en Quinten Hermans. Slechts 7 renners bleven de val voor. Ook Yves viel en had een grote wonde aan de rechterknie. Hij ging zelf naar de materiaalpost voor een nieuwe fiets te gaan halen en begaf zich terug richting start voor een nieuwe start, aangezien de wedstrijd geneutraliseerd werd omdat er werd gevreesd dat de start- en aankomstzone niet vrij zou zijn tegen dat die 7 renners er opnieuw zouden aankomen.

Een kwartier na de eerste start, om 11.15 uur, werd er dan een nieuwe start genomen, zonder Eli Iserbyt. Hij kon niet meer starten. Yves vertrok goed en kon rond de 10e plaats het veld induiken. Hij bleef daar ongeveer de hele wedstrijd zitten en eindigde als 12e. Na de zware val is dit zeker en vast een bemoedigende prestatie.

Na de val van vandaag is wel beslist om de wedstrijd in Otegem van morgenmiddag NIET te rijden. Het beste is momenteel de wonden eerst te laten genezen en geen risico's te nemen.


1 januari: Bpost Bank Trofee Baal
Ook in de eerste wedstrijd van 2016 stond het geluk niet aan Yves zijn kant. Tot 2 maal toe reed hij lek net na de materiaalpost. Na de 2e lekke band stapte hij uit wedstrijd. Hij hing op dat moment rond de 20e plaats.
De volgende wedstrijd op het programma is het BK in Lille van volgende zondag. Hopelijk blijft voor Yves de pech dan eindelijk eens achterwege.

2015

29 december: Bpost Bank Trofee Loenhout

Yves miste zijn start volledig in Loenhout. Tijdens de wedstrijd was het dan afwachten of de rug niet opnieuw zou tegenwerken, maar daar bleef hij gelukkig van gespaard vandaag. Hij kon nog plaatsen terugwinnen en eindigde uiteindelijk op de 20e plaats.
Op nieuwjaarsdag staat de volgende manche van de Bpost Bank Trofee al op het programma, in Baal. De start is, net als vandaag, om 12.00 uur.


27 december: Topsport Vlaanderen Superprestige Diegem

Yves moest vanmiddag opnieuw de strijd staken wegens rugklachten in Diegem. 


19 december: Bpost Bank Trofee Scheldecross Antwerpen

Yves reed een knappe wedstrijd in Antwerpen. Hij startte in 25e positie en kon vrij snel opschuiven naar de 13e plaats. Toen kreeg hij opnieuw last aan de rug, zoals vorige week en werd opnieuw gedwongen tot een opgave.


13 december: Moergestel (NL)

Yves stond in het Nederlandse Moergestel helemaal achteraan bij de start. Vanuit laatste positie rijdt hij naar de kopgroep. Maar dan sloeg het noodlot opnieuw toe. Yves kreeg last van de rug en moest op 3 ronden van het einde de strijd staken.


5 december: Bpost Bank Trofee Essen

Yves reed vandaag een goede wedstrijd. Aan het einde van de eerste ronde reed hij voor een top-10 plaats, maar in de tweede ronde kwam hij ten val ter hoogte van de materiaalpost. Hij moest dan nog een stuk teruglopen omdat er ook schade was aan de fiets. Vanuit de verre achtergrond bleef Yves echter knokken en hij fietste toch nog naar de 15e plaats. Het gevoel tijdens de wedstrijd was beter. Hopelijk gooien de blessures na de val van vanmiddag nu geen roet in het eten en kan Yves eindelijk blessure- en pechvrij rondrijden.

De blessures na de valpartij van vanmiddag vallen gelukkig goed mee. Het blijft beperkt tot een verstuikte vinger en verrokken spieren rondom de schouder.


29 november: Bpost Bank Trofee Hamme

Yves eindigde enkele minuten geleden op de 22e plaats in de Flandriencross te Hamme. Yves zijn start was goed. Spijtig genoeg reed Yves lek waardoor hij in ongeveer 30e positie verzeild geraakte. Hij kon daarna nog wel enkele plaatsen opschuiven. De zege was voor Eli Iserbyt.


21 november: Soudal Classics Hasselt

Door lichte overtraining voor het seizoen verliep de seizoensstart van Yves niet zoals verwacht. Ondertussen begint alles opnieuw te beteren en werkt Yves aan de weg terug. Vandaag was echter een zware wedstrijd en rond halfweg wedstrijd kwam hij met zijn knie tegen zijn stuurpen en verliet Yves de wedstrijd.
Volgende week staat de Flandriencross in Hamme op het programma.


14 november: Moedige Veldrijder Lichtaart

Vanmiddag behaalde Yves de 7e plaats in de wedstrijd te Lichtaart (Floreal). De winst was voor Yorben Van Tichelt. Yves had opnieuw een beter gevoel tijdens de wedstrijd, maar er is nog progressie mogelijk.


8 november: Superprestige Ruddervoorde

Yves eindigde vandaag op de 30e plaats in Ruddervoorde. Hij had opnieuw een slecht gevoel tijdens de wedstrijd. Hopelijk kan hij de komende weken opnieuw crossen met een beter gevoel en kunnen we de volledige capaciteiten van Yves bewonderen tijdens de volgende wedstrijden.


28 oktober: Griepaanval houdt Yves weg van de Koppenbergcross

Normaal zou Yves op Allerheiligen aan de start staan van de Koppenbergcross in Oudenaarde. Maar momenteel is hij geveld door een griepaanval. Hij moet dus verplicht rusten en uitzieken. We wensen Yves alvast veel beterschap.


25 oktober: Superprestige Zonhoven

Wegens een verkoudheid had Yves vandaag tijdens de wedstrijd in Zonhoven opnieuw een minder goed gevoel. Hij eindigde als 20e.


18 oktober: Moedige Veldrijder Heusden-Zolder (Eversel)

Yves startte vandaag uitstekend in Eversel en kon zijn goede plaats vasthouden gedurende de wedstrijd. Hij eindigde als 6e. De zege was voor Stijn Huys.


11 oktober: Bpost Bank Trofee Ronse

Yves behaalde vanmiddag een 24e plaats in Ronse, de eerste wedstrijd van de Bpost Bank Trofee. Het gevoel tijdens de wedstrijd was opnieuw beter dan vorige zondag in Kasterlee.


4 oktober: Moedige Veldrijder Kasterlee

Yves stond vandaag aan de start in Kasterlee. Na 20 minuten wedstrijd viel hij echter stil en eindigde uiteindelijk als 12e.
Volgende week zondag staat de Hotondcross op het programma in Ronse, de eerste wedstrijd van de Bpost Bank Trofee.


3 oktober: Moedige Veldrijder PK Vorselaar

Yves behaalde vandaag een 12e plaats op het provinciaal kampioenschap in Vorselaar. Hij eindigde als 6e Antwerpse belofterenner. Toen hij probeerde naar de 4 leiders te rijden kwam hij 2 keer ten val.

Morgen staat er een thuiswedstrijd op het programma in Kasterlee. De start wordt, net als vandaag, gegeven om 15.15 uur.


26 september: Soudal Classics GP Neerpelt

Yves probeerde met de start om enkele plaatsen op te schuiven, maar had geen goede dag vandaag in Neerpelt. Hij moest de wedstrijd verlaten op 2 ronden van het einde en eindigde als 23e.


20 september: Moedige Veldrijder Koningshooikt

Vandaag reed Yves zijn eerste cyclocross van het seizoen in Koningshooikt. Zoals verwacht moest hij bij de laatsten van start gaan. Na de eerste ronde reed hij in ongeveer 35e positie. Daarna rijdt hij een gat dicht van ongeveer 40" tot hij bij de groep komt die strijdt voor de 10e plaats. Daarna kreeg hij echter af te rekenen met kettingproblemen. Hij eindigde uiteindelijk als 16e.

Volgende zaterdag staat Yves aan de start van de Soudal Classics in Neerpelt. Hij zal er van start gaan om 17.30 uur tussen de profs. De wedstrijd is live te volgen op Play Sports HD3, te bekijken via een extra abonnement bij digitale tv van Telenet.


5 september: Adinkerke

Het werd een wedstrijd met veel wind in Adinkerke vandaag. Ook was er regelmatig een bui tijdens de wedstrijd. Yves eindigde in het peloton op een 41e plaats. In het klassement moet ploegmaat Kenny Willems zijn leiderstrui afstaan aan een andere ploegmaat, Jelle Cant. Kenny Willems behoudt wel de leiding in het jongerenklassement.
Het wegseizoen voor Yves zit er nu op. Binnen 2 weken zal Yves aan de start staan van zijn eerste veldrit van het seizoen.


10 augustus: Trainingsstage

Morgen vertrekt Yves op stage naar de Franse Alpen voor een 10-tal dagen als voorbereiding op het komende cyclocross seizoen. Daardoor is er voorlopig ook nog geen volgende wedstrijd bekend waar Yves van start zal gaan.


9 augustus: Ronde van Namen rit 5

In de laatste rit, met aankomst op de Citadel van Namen, eindigde Yves als 75e op 1'55" van winnaar Laurens Sweeck. In het eindklassement behaalt hij een 58e plaats op 7'07" van eindwinnaar Jens Adams. In het ploegenklassement eindigt Rock Werchter - Toekomstvrienden op de 12e plaats.


8 augustus: Ronde van Namen rit 4

Vandaag reed Yves de tijdrit van 14,1 km in een tijd van 21'38", op 2'31" van de winnaar, goed voor een 103e plaats. In het klassement stijgt hij door naar de 60e plaats, op 5'15" van leider Jens Adams. In het jongerenklassement staat Yves nu op de 24e plaats op 4'13". In het ploegenklassement staat Rock Werchter - Toekomstvrienden nu 15e.
Morgen staat de laatste rit op het programma, met aankomst op de Citadel van Namen.


7 augustus: Ronde van Namen rit 3

Vandaag stond de derde rit op het programma. Deze rit werd al vroeg opgeschrikt door een zware valpartij, waardoor de wedstrijd een tijd geneutraliseerd werd. Yves kwam vandaag achteraan het peloton binnen, op een 81e plaats. Door een paar kleine gaatjes moet hij in het klassement wel 34" prijsgeven. In het algemeen klassement stijgt hij wel door naar de 64e plaats op 2'44" van leider Jens Adams, die de rit van vandaag won. Yves eindigde al 27e jongere vandaag. In de jongerenstand staat hij 23e op 2'44" van Tom Bosmans. In het ploegenklassement staat Rock Werchter - Toekomstvrienden op een 14e plaats.
Morgen staat er een tijdrit van 14,1 km op het programma. Thijs Aerts zal als eerste van start gaan om 13.00 uur. Yves start als 65e om 14.04 uur. Hij start één minuut na Nicolas Sessler en één minuut voor Antoine Loy.


6 augustus: Ronde van Namen rit 2

Opnieuw tegenslag voor Yves vandaag. Op de laatste klim van de dag, op ongeveer 10 km van de streep, komt Yves boven op de top bij de eerste 20. Daarna kreeg hij echter opnieuw af te rekenen met een lekke band achteraan. Omdat op de klim alles in stukken uit elkaar werd gereden moest Yves 2 minuten wachten voor hij een nieuw wiel kreeg. Daarna begon hij nog aan een zware achtervolging en eindigde uiteindelijk als 76e op 1'32" van winnaar Remy Mertz. Het peloton eindigde op 30" dus kon hij op die 10 km toch nog een minuutje goedmaken op het peloton. In het algemene klassement staat Yves nu 75e op 2'11" van leider Benjamin Declercq. In het jongerenklassement staat Yves nu 26e, ook in de jongerendaguitslag werd hij 26e. In het ploegenklassement staat Rock Werchter - Toekomstvrienden nu 16e.
Morgen gaat Yves opnieuw vol voor een goede uitslag, hopelijk dan zonder pech onderweg.


5 augustus: Ronde van Namen rit 1

Yves ging vandaag mee in een aanval die niet tot het einde kon standhouden. Op het einde van de wedstrijd had hij ook nog last van een leegloper waardoor hij binnen bolde op een 73e plaats. In het jongerenklassement staat Yves op een 23e plaats.


31 juli: BK Les Lacs de l'Eau d'Heure

Yves had gisteren een slechte dag op het BK in Les Lacs de l'Eau d'Heure en moest opgeven. De nieuwe Belgische kampioen bij de beloften is Nathan Van Hooydonck (BMC Development Team).


25 juli: Geel Oosterlo

Yves eindigde vandaag op een knappe 4e plaats in Geel Oosterlo in helse weersomstandigheden.


21 juli: Schaal Indekeu Hulshout

Yves ging mee in de tegenaanval in Hulshout die later zou aansluiten bij de kopgroep om zo een totaal van ongeveer 40 renners op kop te krijgen. Op het einde kwam echter alles terug samen en Yves kwam achteraan het peloton binnen op de 122e plaats.


17 juli: Geel - Sint-Dimpna

Yves kwam vandaag ten val. Gelukkig bleef de schade beperkt tot enkel wat schaafwonden.


14 juli: Keerbergen

Na de wedstrijd in Herenthout pakt Yves vandaag zijn 2e zege in Keerbergen!! Hij was de snelste van een groep van 6 renners. Ploegmaat Kenny Willems werd 2e, zijn broer Robby werd 6e.


9 juli: Selectie BK

Vanavond kregen we het nieuws dat Yves geselecteerd is door de afdeling Antwerpen voor het BK voor beloften dat op vrijdag 31 juli wordt gereden in Les Lacs de l'Eau D'heure.


4 juli: Herenthout

Yves stond vanmiddag aan de start in Herenthout. Toen rond halfweg wedstrijd de koers losbarstte en een grote groep wegreed. In deze groep vonden we ook Yves terug, maar ook ploegmaats Jelle Cant en Sander Van Dingenen. Kort voor het ingaan van de slotronde was er een aanval van Gert Delcroix, vorig jaar nog ploegmaat van Yves. Maar uiteindelijk ging er gespurt worden tussen 7 renners. In die spurt haalde Yves het al bij al vrij gemakkelijk voor collega-crosser Kobe Goossens (Telenet-Fidea Cycling Team). Voor Yves is het zijn eerste zege van het seizoen, maar deze zat er al even aan te komen na vele ereplaatsen in de vorige wedstrijden.

Op de facebook-pagina kan u al enkele foto's terugvinden en het interview na de aankomst.


24 juni: Blessure

Opnieuw pech voor Yves. Nadat een enkelblessure bijna de start van zijn wegseizoen in de weg stond, heeft Yves opnieuw last gekregen aan de enkel. Het is nog onduidelijk hoelang hij hierdoor buiten strijd zal zijn, maar het komende weekend kan er in onmogelijk gekoerst worden.


21 juni: Halen

Slechts 63 renners stonden aan de start in Halen. Na enkele ronden wedstrijd ontstond de beslissende ontsnapping. In deze groep 3 renners van Rock Werchter - Toekomstvrienden: Sander Van Dingenen, Tom Linten en Yves zelf. In de laatste ronde was er een aanval van Tom Linten en Panhuyzen. Die laatste kon Linten niet meer volgen en werd nog terug gegrepen door 2 achtervolgers: Kurt Geysen en Yves, die perfect afstopte voor zijn ploegmaat. Tom reed solo naar de zege. In de spurt voor plaats 2 op 15" van Linten haalde Yves het voor Kurt Geysen.
Na de 4e plaats vorige week in Aartselaar dus opnieuw een dichte ereplaats voor Yves. Een zege komt steeds dichterbij, aangezien ook de conditie in stijgende lijn blijft gaan.


14 juni: Aartselaar

De wedstrijd in Aartselaar startte chaotisch. Na één ronde werd de wedstrijd stilgelegd wegens het ontbreken van een ambulance. Een half uur later werd er opnieuw gestart. Een kopgroep van 6 renners kreeg een voorsprong van ongeveer 1 minuut. Yves probeerde daarachter enkele keren een tegenaanval op gang te brengen, zonder succes. Op enkele ronden van het einde kwam Yves toch met een groep van een 10-tal renners vooraan aansluiten. In de spurt kwam Yves van ver op kop en moest hij nog 3 renners voor zich laten aan de streep.


7 juni: Memorial Philippe Van Coningsloo - Waver-Rijmenam

Yves probeerde na een 60-tal km mee te springen in een ontsnappingspoging maar reed dan lek op een kasseistrook. Hij kon wel vlot terugkeren. Hij spurtte niet mee in de pelotonspurt voor de 12e plaats en eindigde op de 104e plaats.


31 mei: Ramsel-Herselt

Yves reed vandaag heel de wedstrijd mee op kop en eindigde uiteindelijk als 7e in Ramsel.


24 mei: Sinksenkoers Averbode

Yves trok vanmiddag de spurt aan voor Jelle Cant in Averbode. Jelle eindigde op de 3e plaats, Yves kwam als 11e over de streep.


17 mei: Boutersem

Yves eindigde vanmiddag als 6e in Boutersem. Hij reed een 100-tal km in de aanval maar liet zich verrassen op enkele kilometers van de streep toen enkele renners in de kopgroep versnelden. Tijdens de wedstrijd had hij een super gevoel. Een goed teken want volgend weekend staat de eerste interclub van het seizoen op het programma. Op Pinksterzondag zal hij van start gaan in de Sinksenkoers in Averbode.


10 mei: Boutersem

In het begin was er een aanval van 8 renners. Yves was hier niet bij en dus ging hij later in de wedstrijd in de tegenaanval, net zoals in Kortenaken-Stok. Hij eindigde uiteindelijk als 16e.

Ook volgend weekend zal Yves rijden in Boutersem.


30 april: Kortenaken-Stok

Yves ging rond halfweg wedstrijd in de tegenaanval met enkele renner. Ze konden de achterstand van ongeveer 1 minuut nog dichtrijden en op het einde kwamen ze aansluiten. Yves eindigde hierdoor als 18e.


23 april: Start wegseizoen bekend

We kregen daarnet het goede nieuws dat Yves zijn herstel goed verloopt. Hij zal volgende week donderdagavond zijn wegseizoen kunnen beginnen in Kortenaken-Stok. De start wordt daar gegeven om 18.00 uur voor 10 ronden van 12 km.


14 april: Enkelblessure

De buitenste gewrichtband van de enkel van Yves is zwaar geraakt. Daardoor wordt de start van het seizoen op de weg waarschijnlijk uitgesteld.


23 maart: trainingen hervat

Vandaag heeft Yves de trainingen opnieuw hervat. Begin mei zal hij normaal opnieuw in competitie treden. We brengen u tijdig op de hoogte van het programma.


22 februari: Sluitingsprijs Oostmalle

Yves werd vanmiddag 16e in de Sluitingsprijs in Oostmalle, die werd gewonnen door Diether Sweeck. Nu zit het veldritseizoen erop en kan Yves genieten van een verdiende rustperiode na een lang veldritseizoen.


14 februari: Middelkerke

Yves ging vanmiddag rond positie 20 de laatste ronde in in Middelkerke, maar kreeg toen af te rekenen met materiaalpech.
Volgende week zondag rijdt Yves zijn laatste wedstrijd van het cyclocross seizoen in Oostmalle. Daarna kan hij genieten van een verdiende rustperiode.


8 februari: Hoogstraten

Yves werd vanmiddag 21e in de Superprestige-wedstrijd in Hoogstraten. Hij werd op 2 ronden van het einde uit wedstrijd genomen aangezien winnaar Laurens Sweeck de rest ver achter zich liet.
Volgende zaterdag staat Yves aan de start van de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke. Start van de beloftenreeks is daar om 15.00 uur.


7 februari: Krawatencross Lille

Yves reed vandaag een tijdlang rond de 14e positie, maar ging dan overkop in de balkenzone. Daarna geraakte hij niet meer opnieuw in zijn ritme en eindigde hij op een 20e plaats. Hij liep gelukkig geen zware blessures op door zijn val. Hij voelt zich enkel wat stijf momenteel.
Morgen om 14.00 uur start hij in Hoogstraten.


24 januari: Rucphen (Nederland)

Door de smeltende sneeuw werd het een hele zware wedstrijd in Rucphen vanmiddag. Voor Yves mocht de sneeuw gerust blijven liggen. Het werd dus opnieuw een zware cross, niet echt da favoriete soort omloop van Yves. Hij werd uiteindelijk 18e. De winst was voor Lars Van der Haar. Hij haalde het voor Vincent Baestaens en Jens Vandekinderen.
Door het WK in Tabor is er volgend weekend geen cross voor Yves. De volgende wedstrijd is de Krawatencross in Lille, de laatste wedstrijd van de Bpost Bank Trofee, op zaterdag 7 februari om 11.30 uur.


11 januari: BK Erpe-Mere
Yves eindigde als 21e op het BK dat werd gewonnen door topfavoriet Laurens Sweeck. Yves kwam net als vele andere verschillende keren ten val op de zware modderomloop.


4 januari: Bakel (Nederland)
Yves zat vandaag in Bakel in het begin van de wedstrijd in 3e positie. Toen de tweede tegen de grond ging viel Yves erover en kreeg hij problemen met de ketting. Daar verloor hij veel tijd op de snelle omloop. Daarna moest hij terugkomen van plek 8. Hij kwam uiteindelijk terug aansluiten bij de kopgroep van 5. Maar in de laatste ronde moest hij de inspanningen bekopen en eindigde uiteindelijk als 4e. Zonder pech had er veel meer in gezeten vandaag.
Yves heeft vandaag laten zien dat hij klaar is voor het Belgisch Kampioenschap van volgende zondag in Erpe-Mere.


1 januari: Baal
Vanmiddag reed Yves de 7e manche van de Bpost Bank Trofee in Baal. Hij leek een tijd lang op weg naar een zeer mooie uitslag maar rond halfweg wedstrijd blokkeerde zijn rug waardoor hij terugzakte naar de 19e plaats.

2014

30 december: Loenhout
Yves werd vanmiddag 20e in Loenhout. Het was een zware wedstrijd. Hij reed een egale wedstrijd met rondetijden die steeds bij elkaar in de buurt lagen. Enkel in de laatste ronde maakte hij een foutje. Yves was zelf tevreden over zijn wedstrijd en had ook een goed gevoel.
Op nieuwjaarsdag zal hij starten in de 7e manche van de Bpost Bank Trofee, de GP Sven Nys in Baal. De start wordt gegeven om 12.00 uur!


27 december: Bredene

Yves werd vanmiddag 25e in Bredene. Hij had geen super gevoel vandaag en maakte in het begin van de wedstrijd de verkeerde bandenkeuze. Tijdens de wedstrijd reed hij bijna altijd samen met Niels Koyen. Op het einde kreeg hij het serieus koud door het ijswater. De zege was vandaag voor Wout Van Aert.


20 december: Essen
In het begin van de wedstrijd kon Yves opschuiven naar de 11e plaats. Iets later zat hij in een groepje met Jonas Degroote en Daan Hoeyberghs. Op het einde moest hij ze laten rijden en kwam uiteindelijk als 15e over de streep op 4'13" van winnaar Laurens Sweeck. Yves reed dus een goede cross op een omloop die hem normaal niet echt ligt.
Volgende zaterdag start Yves in de cyclocross in Bredene tussen de profs.


13 december: Scheldecross Antwerpen
Yves had vandaag een mindere dag dan de vorige wedstrijden en werd na 7 van de 10 ronden uit wedstrijd gehaald. Hij eindigde als 32e. Bekijk zeker ook het filmpje op onze facebook-pagina waarin Yves over de balkjes springt. Klik daarvoor hier. Volgende zaterdag start Yves in Essen voor de 5e manche van de Bpost Bank Trofee.


6 december: PK Rijkevorsel
Yves werd vandaag 9e. op het PK in Rijkevorsel. Hij probeerde aan te sluiten bij de 5 koplopers maar kwam tot op 50 meter. Daarna kende hij een kleine terugval. Op het einde kwam hij er opnieuw door. Hij eindigde als 4e belofte en belandde dus net niet op het podium.
Volgende zaterdag zal hij van start gaan tussen de profs in de Scheldecross in Antwerpen. Start om 15.00 uur.


30 november: Flandriencross Hamme
Yves werd zonet 15e in Hamme. Hij kende een slechte start en moest van positie 35 terugkomen. Hij is samen met Kobe Goossens de hele cross verder opgeschoven naar voor.


28 november: Welkom
Welkom op de website van Yves Coolen. Vanaf nu kan u alle info over hem hier volgen. Like ook zeker onze facebook-pagina via deze link of klik hiernaast in het menu aan de rechterkant op vind ik leuk.